perjantai 30. tammikuuta 2009

Maaseutumatkailua

Oonko kertonu teille et oon tosi tykästyny autoajeluun?! No, mä oon. Mulla on ihan oma paikka siel autossa ja oma turvavyö. Isäntä siis selitti et ei se oo ihan semmonen turvavyö ku ihmisillä, mut mulla on omat autoiluvaljaat ja sit ne on niinku kiinni siinä ihmisten turvavyössä. Tosson kuva ku mä kuikuilen auton siitä keskiosasta etupenkeille päin:
Sit me harrastettiin tossa toissapäivänä semmosta maaseutumatkailua isännän kans. Me käveltiin varmaan tunti semmosessa paikassa ku Fagervik. Siellä oli kaikkia vanhoja taloja ja isäntä oli kauhean innoissaan siellä kameran kans. Sit se myös kyttäs semmosta lintua siellä, sen nimi oli joku koskikakara. Sellanen paksu lintu, joka kyttäs meitä jostain vesilätäköstä. Emmä oikeen tiiä tommosesta lintujen kyttäämisestä. Jotenkin omituista touhua, mut yritin olla kärsivällinen ja kiinnostuneen oloinen. Tässä me just katotaan sitä koskikakaraa:

tiistai 27. tammikuuta 2009

Lumitouhuja

Mä sit tykkään lumesta!! Siinä on niin kiva tonkia ja vehdata ja sit sitä voi syödä ja sit niitä lumikikkareita voi heitellä ilmaan ja lumikinosten päälle voi kakkia ja semmoseen lumikoloon voi pissiä ja vaiks mitä!! Ihanaa ku on lunta!!

Sit mä leikin välillä kukkulan kuningasta
Lumessa voi myös vetää kauheita spurtteja. Ottakaa kiinni, jos saatte!!
Mut sit mulla on epäilys et siel lumen sisällä on jotain ötököitä...Joo, tuolla se menee!!

sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Lumitöitä ja suti

Pardon me, oon ollu vähä kiireinen lumitöiden ja muiden sellasten juttujen kans. Siis jos nyt ihmettelette et mitä tarkotan ni tietty osallistun lumitöihin. Mulla on monta tapaa auttaa siinä esim. kun lapioidaan lunta, ni roikun aina siinä lapiossa mukana, sit semmonen lumikolajuttu, ni sitä haukun ja yritän ajaa sen pois ku se on jotenki pelottava ja sit jos noi pomot tekee jotain polkua, ni tietty sinne pitää mennä sit heti kaivamaan ja levittämään sitä lunta takasin. Näitä normaaleja koiran juttuja, kyl te tiiätte?! :)

Mut asia mistä mun piti tulla kertomaan on semmonen, et sain tässä pari päivää sit aivan uskomattoman herkun. Sen nimi on sonnin suti. Mulla oli aikasemmin semmonen pieni suti, mut söin sen parissa illassa ja nyt isäntä meni kauppaan ostaan mulle samanlaista uutta, mut arvatkaas...se tulikin sieltä kaupasta pois semmosen ainakin metrin kokosen vehkeen kans!! Kyllä siinä oli pieni koira onnessaan ku näki sen. Alla pari kuvaa todisteena:

Mut sit kävi semmonen juttu et ku söin tota olkkarissa, ni suti alkoi noitten pomojen mielestä haista tosi pahalle. Emäntäkin sano vähä ikävästi et se haisee tosi hirveelle enkä saa enää syödä sitä sisällä tän kerran jälkeen. Olis kysyny multa eikä itekseen tekis tommosia päätöksiä. Mut sit ne pomot alkoi keskustelemaan (kuuntelin siis vaan sivukorvalla ku olin niin keskittyny siihen herkkuun) et mikä toi sonnin suti oikeesti on. Ku toi nimi niinku kuulemma viittais häntään, mut ei noin pitkä voi mikään häntä olla.

Emäntä sit sanoi googlettavansa sitä (en sit tiiä et mitä se tarkottaa, mut sen tietokoneen ääressä se taas istui) ja sit se alkoi toistelemaan semmosia vähän ikävämmän puoleisia sanoja kuten "ei v***u" ja "ei oo totta" ja tommosta kaikkea negatiivista. Sit isäntä alkoi ihmettelemään et mikä sille emännälle nyt tuli ja kysyi siltä ja emäntä käski arvata et mikä se suti oikeesti on?! No, multa meni sit aika paljon ohi, mut isäntä ainakin ehdotti jotain suolta, mut arvatkaa mitä? Sit se emäntä rääkäisi et se on sonnin penis ainakin netin mukaan!! Sit ne alkoi molemmat siinä sanomaan et "hyi" ja "voi jeesus" ja kaikkea semmosta, mut ei toi ilmapiiri sit kuitenkaan mun nautintoa vähentänyt, sillä se suti on tosi hyvää. Söin siitä vaiks kuinka paljon, kunnes isäntä sit sanoi et nyt riittää. Et koko kämppä kuulemma haisee vehkeelle ja se suti menee nyt kesähuoneeseen odottamaan kevättä et sitä syödään ulkona seuraavan kerran. Siis kuvitelkaa et mä joudun odottamaan kevääseen ennenku pääsen pureskelemaan sitä uudestaan. Onko tää taas reilua??

Ja hei, emäntä käski kysyä et onks se tosiaan totta, et se sonnin suti on se, mitä tuolla aikasemmin kirjotin?? Jos jollain ois jotain muuta luotettavaa tietoa, niin sit ehkä saisin syödäkin sitä taas. Kertokaa, jos tiiätte ja auttakaa pientä koiraa hädässä!! ;D

maanantai 19. tammikuuta 2009

Muutama kuva

Tässä on kuva sieltä eiliseltä reissulta, me ollaan siinä emännän kans:
Sit tässon toinen kuva ku olin isännän kans lenkillä tässä kotimaisemissa:
Aina välillä rentoudun nukkumalla:

Sunnuntailenkillä

Oltiin eilen kävelyllä semmosella kivalla luontopolulla ja metsässä. Siellä oli tosi paljon koiria ja olin iha innoissani niistä ja sain jopa nuuskutella joittenki niitten kans. Voin kertoa teille mitä kaikkia koiria näin. Eka oli mun sukulainen eli toinen borderterrieri, mut se oli jotenki semmonen kärttysen olonen vanha ukko et ei me ees tervehditty. Mut sen emäntä oli kiva ja kehui mua. Sit tuli semmonen iso kultainennoutaja. Se vähä haistoi mua ja jatkoi matkaa, vaiks yritin ehdottaa sille et oltais leikitty. Mut ei se tykänny sit musta varmaan. Sit tuli kaks collieta. Sen toisen kans vähä haistelin, mut nekin oli jotenki sisäänpäinlämpeneviä et ei siitäkään sit tullu oikeen mitään.

Sen jälkeen tuli semmonen pitkä omituisen näköinen koira ja se oli kuulemma mäyräkoira. Mut sitä en saanu haistella, ku se sen emäntä otti sen syliin. Mä luulen et se pelkäs mua ku olin niin iso ja innoissani. Sillä mäyräkoiralla oli isäntä ja emäntä mukana ja nekin kehui mua ja sit sen koiran isäntä sanoi et ei sitä tarvi syliin nostaa tms., mut se emäntä kuitenki nosti. Vähä mä ihmettelin, mut ehkä se koira oli sit jotenkin tosi herkkä, saattoi tietty olla et sillä oli jotain niitä mielenterveysongelmia, joita kuulemma kauheesti nyt on liikkeellä. Me sit jatkettiinkin aika pian matkaa, ku nää ongelmat alkoi ilmetä.

No, sit tuli semmonen omituinen pieni ja kalju koira, jolla oli ihan kauheen iso villapaita päällä. Se oli kyllä vähä erikoinen tyyppi, mut varovasti me haisteltiin toisiamme. Mut se koira sit vapisi ja oli vähä viluisen oloinen, ni ei sitä viittiny sit kauaa rääkätä. Aika raukka se oli. Sit tuli vielä semmonen toinen terrieri, mut emäntä meinas et se saatto olla joku sekarotunenkin. Se oli semmonen paksu lyllertävä otus, jolla oli punainen villapaita. Mäkin aloin sit vähä miettimään et pitäiskö munkin hankkia joku paita, ku se näyttää olevan muotia, mut täytyy nyt kattoa. Mulla on kyllä kuviakin tuolta reissulta, laitan niitä sit vähä myöhemmin.

lauantai 17. tammikuuta 2009

Kamukuvia

Nii, nää tulee nyt vähä myöhässä, mut tässä on muutama kuva siitä ku mun kamu Nuutti oli meillä viimeeks!

Nuutti on aika herkullinen jäbä, joten yritin nuolla sen tassuja. Aattelin et se tykkäis siitä.
Mut sit se ei ihan kauheesti tykänny siitä, ni yritin sit antaa sille pusun, mut se heittäytyi jotenki vaikeeks.
No ku ei se oikeen onnistunu, ni sit yritin näyttää sille et kattois mun kieltä et se on ihan puhdas ja kiva.
Ei siitä sit kuitenkaan tullu mitään, joten viimesenä vaihtoehtona yritin kaivaa Nuutilta sen kielen väkisin ulos.

torstai 15. tammikuuta 2009

Tapahtui eilen

Eilen emäntä oli vähän julma mulle. Käytiin iltalenkillä isännän ja emännän kans ja sit isäntä luki kirjaa ja emäntä oli tietokoneella, ni mä aattelin mennä katsastamaan tilanteen kylppärissä. Sit se emäntä yhtäkkiä ryntääkin sinne ja sanoo mulle et "pois sieltä" ja "ei sinne" ja muuta semmosta aika ikävän oloista tekstiä. Sit se alkaa kauheesti marmattamaan isännälle ja mä en enää pysy perässä, mut tunnistan sanan sieltä kuten kissan hiekkalaatikko ja syö kakkaa.

Siis mähän löysin tiistaina sen kissan hiekkalaatikon. Oonkin ihmetelly et mitä se siellä kylppärissä aina hommaa ja rapistelee ja sit tiistaina, kun oli sopiva hetki ( = eli ei ihmisiä lähistöllä), niin hiippailin vaklaan sitä kissaa ja näin mihin se meni ja sit ku se tuli pois, ni menin kattomaan et mitä se siellä mökissä oikeen teki. Ja arvatkaa mikä autuus siellä oli?? Tuoretta kissan kakkaa!! No eihän semmosta herkkuateriaa voinu jättää väliin, joten tietty söin ne. Sit eilen mun oli pakko mennä heti kattomaan ku tultiin sieltä lenkiltä, et jos se kissa ois taas käyny siellä ja silloin emäntä sai mut kiinni.

Mut ei se musta ollu kivaa et se sano etten saa käydä siellä enää. Ja sit se sano et en saa enää nuolla sen naamaa. Siis musta toi ei oo reilua. Mikä ois ihanampaa ku tuore kakka kielellä ja vähä nuoleskelis emännän naamaa ja osottais ystävällisyyttä?! Mutta ei semmonen touhu kuulemma käy! Siis tosi ankeeta ja sit ku kävin illalla vielä tekemässä pikakierroksen siel kylppärissä, niin arvatkaa?? Se hiekkalaatikko oli poissa!! En tajua mihin se oli menny, mut aion nyt taas seurata tota kissaa et kyl se varmaan taas johdattaa mut sinne.

Mut siis onks teijän mielestä oikein et pieni koira ei sais syödä tommosta tuoretta herkkua??

tiistai 13. tammikuuta 2009

Autoilua ja lempileluja

Mä olen nyt päässyt autoilun makuun. Mulle ostettiin semmoset huippuhienot valjaat eli oon sidottu turvavyöhön. Siis musta se on aika tyhmä juttu, sillä mieluusti menisin ympäriinsä siellä autossa ja tutkisin paikkoja, mut nyt joudun nököttämään vaan siinä yhessä paikassa. Mut se on kuulemma turvallisuuskysymys. No, mulla ei ois aikaa miettiä mitään turvallisuuskysymyksiä, täällä on liian paljon kaikkea tutkittavaa et kait se on sit ihan hyvä, et edes jollain (isännällä) on aikaa siihen!

Mut autoilu on musta kivaa. Alan yleensä heti nukkumaan siellä. Siellä on jotenkin mukavan rentouttavaa, kun se auto hurisee tasaisesti ja on lämmin ja kaikkea. Paitsi sillon ei ollu lämmin, ku lähettiin jonnekin ja oli kauhea pakkanen ja auto oli ihan kylmä. Mä tärisin siellä takapenkillä, mut täytyy kyllä sanoa, et toi tärinäjuttu ei enää tehoa niin hyvin ku sillon alussa. Täytyis keksiä jotain muuta!! Ehdotuksia?? :)

Mähän lupasin tossa aikasemmin esitellä teille mun lempijuttuja...No tässä on ensin mun lempiluu. Se on tosi hyvää ja oon nähny ton kissankin haistelevan sitä. Se ilmiselvästi himoaa tota mun luuta ja oon miettinytkin et tarvisko se piilottaa jonnekin, kun en oo kotona ettei se vaan syö sitä tai jotain.
Sit toinen kiva on tää mun räsysysteemi...joku vois ehkä kutsua sitä räsyluuksi. Mut sitä on kiva kans pureskella ja heitellä ympäriinsä ja se suussa on myös hyvä juosta!

lauantai 10. tammikuuta 2009

Tutustuminen kaupunkiin

Edelliseen viitaten et se miesvieras oli sit Nuutti, jos joku ei tajunnu. Emmä muita miehiä täällä oo nähny...paitsi niin, sen hullun naapurin koiran, mut ei se oo mun kamu.

Mun piti kertoa siitä et kävin tänään ekaa kertaa tosi isossa citissä. En kerro sen nimeä ettei kukaan voi suoraan paikallistaa mua ja tulla kiusaamaan, mut kuitenkin siellä oli paljo ihmisiä ja autoja. Emäntä meni johonkin (kuulemma kauppaan) ja sillä oli joku ihme kori mukana ja me sit isännän kanssa käveltiin siellä ja ootettiin sitä.

Siellä oli yks tosi omituinen pikkuihminen, se oli kuulemma lapsi, en sit tiiä sen tarkemmin et mikä se on, mut se oli jotenkin pienikokoinen (oisko ollu kääpiö??) ja se tuijotti mua ja alkoi hihkumaan. Sillai oudolla kimeellä äänellä, se oli kyllä vähän outo ja sit se vielä osoitteli sormella. Siis eiks niillä kääpiöillä oo mitään käytöstapoja? Ei toi musta oo kauheen kohteliasta. Se ois varmaan tullu mun luoksekin, mut sit päätettiin isännän kans jatkaa matkaa, kun se alkoi osoittamaan semmosia nykiviä oireita. Voi tietty olla et sillä oli joku tautikin. Ja mähän saan vasta ens viikolla ne rokotukset (ku täytän 12 viikkoa) et ei viiti ottaa mitään riskejä.

Mut muuten siellä oli ihan kivaa. Emmä niistä autoista mitään välitä. Ne nyt menee siellä ja vähän pörisee, mut ihmiset on aika kiinnostavia. Mut kaikista kivointa oli sit ku emäntä palas kaupasta ja sillä oli se kori täynnä RUOKAA. Voitteko kuvitella?? En tiiä missä paratiisissa se oli ollu et siellä voi tollai täyttää oman korinsa, mut mä kyllä haluisin sinne kans!!

perjantai 9. tammikuuta 2009

Nukkuminen

Mä olen ollut hieman kiireinen ku meillä oli taas tossa miesvieras useampanakin päivänä, mut en tietenkään oo unohtanu teitä. Mä voisin kertoa teille mun erilaisista lempitouhuista ja tavaroista.

Aloitetaan nukkumisesta. Musta se on tosi kivaa. Nukahtelen välillä mihin sattuu ja kaikenlaisiin ihme paikkoihinkin. On mulla muutama todistekin siitä, et välillä väsy iskee eikä oo väliä miten sattuu noi tassut tai muutkaan osaset olemaan. :)

Esimerkiks kerran kävi näin. Olin sohvalla emännän sylissä ja sit se teki niin gutaa ku se rapsutti mun selkää, ni valuin vähä pois sylistä ja nukahdin tohon.

Emäntä oli huolissaan et mun etujalat puutuu, mut se unohti et oon joogaguru. Tässä taas todiste siitä!! :)
Myös isännän jalkojen välissä on hyvä nukkua ja sieltä on hyvä vaklata varsinkin sitä kissaa.

maanantai 5. tammikuuta 2009

Kivoja juttuja

Mä voisin kertoa teille sellasista kivoista jutuista, joita teen ku jään välillä yksin. Näistä ei sit sais laverrella eteenpäin, ok? Joskus näitä tapahtuu myös öisin ku välillä mä herään tossa aamuyöstä ihan virkeenä mut sit kaikki muut vaan nukkuu ni sit mun on pakko kehittää jotain oma-aloitteista toimintaa ku emmä ny jaksa vaan kuunnella muitten kuorsausta. Se kissakin muuten kuorsaa aika kovin. Meinasin jo et tarviin tulppia, mut näköjään kaikkeen tottuu!!

Ni, mun tän hetkistä suosikki tutkimusaluetta on kylppäri ja vessa. Kerran löysin kylppäristä sellasen kivan pussin ja vähä riepottelin sitä ympäriinsä. Sit se alko niinku pöllytä vähä ilkeesti, ni annoin sen sit olla. Kuulin sit et se oli tuhkapussi ja sen jälkeen sitä ei oo näkyny. En sit tiiä et mihin se on menny. Onkohan noi pomot ottanu sen itelleen ja leikkii sillä?

Mä oon huomannu tommosta samanlaista omimista myös muitten kivojen juttujen suhteen. Esim. tässä kerran löysin vessaharjan. Se vasta olikin löytö ja tietty kuskasin sen näytille olkkariin kissalle. Ei se kissakaan sille sit lämmenny (ei varmaan ymmärrä hyvän päälle), mut sit ku pomot tuli kotiin ni ne otti sen heti ja vei pois. Ja sen jälkeen toi vessan ovi on ollu kiinni. Siis ihan selvästi omitaan muitten leluja.

Sama juttu muuten oli sen hanskan kanssa, josta kerroin aikaisemmin. Ei oo näkyny enää. Et emmä tiiä onko muilla tämmöstä vai onko noi pomot jotenkin omivaa sakkia??

sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Vääryys

Siis mua väitetään linssiluteeksi!! Voitteko kuvitella tätä vääryyttä?? En tajua ees mistä tollanen juttu on tullu. Kattokaa ny tota kuvaa. Oonksä mä muka joku linssilude??

Upea viikonloppu

Voi että nyt viikonloppuna on ollu hieno ilma!! Oon kahtena päivänä päässy noitten pomojen kans ulos juoksemaan. Siel on niin kivaa! Eilen toi kissakin oli siellä, mut tänään se oli sit sisällä ja kyttäs meitä ikkunasta. Tosson todiste:
Se on vähän taas uhkaillu mua. Tänään mun piti mennä selälleen petille, ku se hiippaili mua kohti tassu ojossa. Siis ihme tyyppi. Sit se makoilee mun pissapaperien päällä. Se haluu tartuttaa niihin jotain omaa hajuaan ja välillä oon yllättänyt sen nuuskimasta mun leluja. Se haluis nekin itelleen, mut en aio kyllä antaa. Hankkikoon omat lelunsa, ei toisten sais ottaa.

Ulkona on tosi kiva katella kaikenlaista kivaa...

Sit mä vedän kauheita spurtteja siellä. Ottakaa kiinni, jos saatte!!

Välillä juoksen isännän luo hakeen lämpöä ja läheisyyttä!

Sit mä kiipeen korkealle kivelle vartioimaan mun tiluksia. Et pysykää varkaat loitolla!!

perjantai 2. tammikuuta 2009

Tulevaisuus

Pienen koirankin tarvii miettiä tulevaisuutta ku ei sitä koskaan tiiä maailmanmenosta. Mulla ois muutama ammatillinen haave...Mitäs sanotte?

Joogaguru (huomaa notkea asento!!)

Patsas (ehkä kreikkalainen, en oo vielä päättäny...)
Kerjäläinen (ruokaa vailla lähinnä)

Aamujuttuja

Voi juma, siellä oli kylmä tänä aamuna. Mittari näytti emännän mukaan -13,8 ku herättiin vähän ennen kuutta. Olin kyllä jo aistinut et siellä on kylmä ja sen takia kävin just vähä ennen ku kello soi vetämässä kakit ja pisut olkkariin ettei sit tarvis mennä ollenkaan ulos, mut arvaas nyt vaan...Aamuruoan jälkeen mentiin ulos. No, mä olin kyllä nopea. Tein samat hommelit uudestaan ja sen jälkeen olin ulko-ovella jonottamassa et pääseeks jo sisälle. Ja ei kait se emäntäkään niin kauheesti siitä ilmasta tykänny, sillä se päästi mut heti sisälle ja tuli ite kans.

Mun piti olla aamulla noin tunti yksin, ku isäntä tuli sit yövuorosta kotiin. Ei saa kertoa kellekään, mut tein vähä tutkimusta kylppärissä, jonne en oikeestaan sais mennä. Siellä on yks ihanan hajuinen työhanska, jonka meen aina hakemaan, vaiks mulle on sanottu et siihen ei tarvis koskea. Mut se on niin kiva, siin on nahkaa ja kaikkea!

Sen lisäks yks (isännän mukaan hullu) koira yritti käydä mun kimppuun tänään. Oltiin siis isännän kanssa kävelyllä tossa tiellä ja sieltä kadun päässä olevasta talosta ryntää semmonen iso ja pelottava koira. Joku muumio sitä seuras ja yritti kieltää sitä jollain eksoottisella kielellä (toim. huom. ruotsi), mut eihän se totellu yhtään. No mulle tuli hätä ja vinkasin ja menin isännän jalkojen taakse piiloon ja isäntä sit ryntäs sitä koiraa kohti ja murisi sille. No, sehän vinkas vuorostaan ja kääntyi ja pakeni ja se muumio sit sano et älä lyö sitä. No, ihan ku mun isäntä ois sitä lyönyt. Oli kyllä aika idari se muumio. Isäntä sit sano et ei tietenkään lyö mut se suojelee vaan mua. Just niinku sen pitääkin ku se on mun pomo.

Mut tosi ihmeellistä et tommosia idareita on liikenteessä. Kyllä mä vielä näytän sille itekin, ku kasvan isoksi. Meen ehkä härkkimään sinne kadulle ku se koira on kiinni siel pihassa tai jotain. Jos sä Nuutti luet tätä, ni voisiks käydä mun puolesta vähä kurittamassa sitä idarikoiraa?? Se on pinseri ja sen muumion sukunimi alkaa K:lla. Kylhän säkin tiiät sen vai mitä??

torstai 1. tammikuuta 2009

Valokuvia

Mähän lupasin teille kuvia. No me oltiin sekä emännän et sen kissan kanssa ulkona äsken ja pari kuvaa saatiin sieltä.

Tosson nyt se kissa
Se kissa joutui oleen koko ajan narussa ja mä pääsin juokseen vapaana. Häh häh, sitä otti päähän, mä näin sen. En sit tiiä et miksei sekin ois voinut tulla mun kanssa juoksemaan, mut emäntä jotain vihjaisi, et se on jotenkin epäluotettava. No, kylhän mä oon sen tiennytkin, et se on vähä outo!!

Mun ihana naamaEmäntä väitti et musta oli tosi vaikea saada tarkkoja kuvia ulkona, ku kuulemma juoksen niin kovaa, mut ei se varmaan osaa vaan käyttää sitä kameraa. Sit se laittaa sen mun syyksi ku ei kehtaa kertoa et on niin surkea kuvaaja. Mut nytpä tiiätte.

Aina joskus mua väsyttää ihan kauheesti
Eilen illalla me nukuttiin samalla sohvalla sen kissan kanssa. Oikeesti mä olin eka siellä emännän kanssa, mut sit se kissa oli jossain välissä tunkenu kans sinne. No, kylhän siellä alko jo aika ahdasta olemaan, mut onneks mä oon sopeutuvainen.