perjantai 29. toukokuuta 2009

Rakkaalla lapsella on monta (lempi)nimeä

Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja niin myös mulla. Virallisestihan oon siis Irade's Ässien Ässä, mut ei tota nimeä kukaan käytä. Mä oon Aida. Mut sit mun nanny (eli emännän sisko) on nimennyt mut Aikuksi ( = Aikku) ja noi pomot sanoo välillä mua Aikku Aikkuseksi ( = Aikku Aikkunen) ku se kuulemma kuulostaa niin hyvältä. No en kyl tiiä siitä, mut annan nyt niitten kutsua mua tollai, jos ne väkisin haluu.

Mut sit mulla on välillä vähän semmosia ei-niin-imartelevia lempinimiä kuten Kakkapylly. Tää johtuu niinku siitä ku joskus oon syöny ruohoa ja sit ne kakkakikkarat onkin jääny roikkumaan jostain ruohonkorresta eikä oo heti tippunu, ni siks oon (muka) kakkapylly joskus. Musta jotenki outo nimi. Sit emäntä kutsuu mua joskus Killisilmäksi ( = Killisilmä) ku kuulemma joskus istun ja tuijotan sillai silmät killittäen. No, en tiiä mitä toi ny tarkottaa. Liekö tommonen killittää ees mikään Suomen kielen sana, epäilen vähä!!

Sit isäntä on kutsunu mua Riiviöksi ( = Riiviö). No, tommosta en ainakaan tunnusta. Emmä oo mikään riiviö, eiks riiviöt oo jotain pikkusia kiusankappaleita?! En kyl oo semmonen. Sit oon kuulemma joskus Unikeko. No hei, kukapa ei tykkäis nukkua aamulla pitkään et ei toikaan oikeen pidä paikkaansa. Ennemmin vois ihmetellä semmosia, jotka kukkuu joka aamu viideltä ylhäällä. Eihän se oo ees normaalia, onks ne sit jotain Virkkukasoja vai??

Sit musta on sepitetty semmonen lorukin. Emäntä sitä joskus hokee ja se menee näin: Aikku Aikkunen, pieni korvavaikkunen. No mitä järkee tossa ny on?! Ei mulla oo korvissa mitään vaikkua, ne on ihan siistissä kunnossa et kait se emäntä on niin surkee runoilija, ni piti sit vaan keksiä jotku toisiinsa rimmaavat sanat. Aika kehno loru, sanon mä!

tiistai 26. toukokuuta 2009

Matkalla Mansessa

Me oltiin viime viikonloppuna Tampereella. En oo koskaan käyny siellä, joten oli kiva käydä ihan uudessa paikassa. Siellä oli tosi kivaa ja mä sain uuden kamun taas. Mä oon aika nopea hankkimaan uusia ystäviä et kohta mulla on varmaan kamuja ympäri Suomea! Mut siis mun piti kertoa teille nyt tästä mun uudesta kamusta ja koko reissusta.

Sen kamun nimi on Sanni ja se on jo semmoseen aikuiseen ikään ehtinyt rouvakoira. Me ollaan niinku puolisukulaisia, sillä meissä on samaa rotua. No, kuitenki me tutustuttiin eka pikaisesti ulkona ja sit siirryttiin sisätiloihin juhlimaan. Sanni vähä yritti pomottaa mua ja mä sit olin sille mieliksi et se ois tyytyväinen. Sit mä vähä yritin kiusata sitä leikkimällä sen leluilla ja liehittelemällä sen emäntää ja sit se taas yritti rökittää mua, mut mähän en vähällä lannistu.

Tässon nyt kuva ku me tehään tuttavuutta sisällä. Sanni on tossa emännän sylissä ku sitä vähä pelotti tossa vaiheessa. :)
Tässä toisessa kuvassa mä oon tulossa härkkimään kameraa ku ei muutakaan irtoa...
Sit tässä kuvassa mä saan kerjäysopetusta. Sanni näyttää miten irtoo parhaiten rapsutuksia tai muita nameja. En oo vielä testannu tota käytännössä mut aion kyllä!
Sit lopuks Sanni kutsui mut sänkyynsä nukkumaan. En pääse kotona sänkyyn, joten olin tietty ihan onnessani ja kade. Kyl mäkin voisin nukkua sängyssä mut ku yritin taas kertoa tästä mun tarpeesta pomoille, ni vastaus oli et EI. Kattokaa ny kuinka söpö oon!! ;)
Sit me otettiin vähä torkkuja vierekkäin ja mä näytin Sannille kuinka notkea oon...
Sit lopuks mentiin vielä toiseen paikkaan vieraisiin mut siellä ei ollu koiria. Mut siel oli semmonen ihana karvamatto, jonka päällä vedin sit pienet iltapäivätorkut.

sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Arkipäivä osa 2

Sit ku isäntä oli lähteny ni vähä aikaa kuuntelin et lähtiks se tosiaan ja kun mitään ei kuulunut, ni aloin kurittamaan mun pehmoleluja ja vähä sitä kissaakin, mut älkää kertoko pomoille!! ;) Sit vedin pienet torkut eikä menny kauaa ku kuulin ku avain alkoi rapisemaan lukossa. Emäntä tuli kotiin ja olin tietty iha onnessani ja hypin ja pompin ja yritin päästä nuolemaan sen naaman ku se oli tietty ihan likanen ku oli tuolla jossain ulkomaailmassa ollu. Rauhotuin kyl sit ku emäntä sano et alkaa riittämään.

Sit emäntä söi ja kaikkee semmosta ja mä yritin kerjätä ruokaa, mut arvatkaa ny sainko?! No, sain mä pienen palan, mut ei saa kertoo kellekään!! Sit lähettiin lenkille ja nähtiin siellä mun yks kamu. Se on semmonen vesikoira, musta, karvanen ja iso, mut me ollaan hyviä kamuja. Se on kyllä vähä villi, mut ei se haittaa mua. Nähtiin myös vilahdukselta semmonen toinen koira, mut en menny moikkaan sitä ku se oli vähä outo tyyppi.

Ku tultiin kotiin, ni sain kauhee hepulin ja sit arvatkaas mitä?! Sain syötäväks siankorvan. Vitsi se on rapeeta ja hyvää. Mä aina murustelen sen ympäri kämppää et sit ku emäntä ottaa sen korvan pois, ni voin käydä vielä syömässä ne muruset. Oon aika ovela vai mitä?! :) Sit katoin vähä aikaa tv:tä emännän kans tai oikeestaan emäntä katto ja mä lähinnä löhösin siellä sohvalla. Se kissakin tuli sit sinne kerjään rapsutuksia ja sit se piti taas semmosta omituista korinaa siinä sohvalla. En tiiä onks sillä jotain vaikeuksia tai muita terveysongelmia ku se välillä korisee sillai oudosti. Tai sit sillä on joku moottori pepussa tai jossain. Ei oo vielä selvinny mulle, mut aion kyl ottaa selville et mistä se ääni tulee!

Sit olikin iltaruoan aika ja mentiin tekeen korttelilenkki ja sit emäntä menikin kohta jo nukkumaan. Mä jäin vielä valvomaan olkkariin ku tiesin et isäntä tulee sit vähä myöhemmin kotiin ja niinhän se tulikin. Sit ku isäntäkin oli kotiutunut ni mäkin menin pehkuihin. Et semmosta.

keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Arkipäivä osa 1

Heippatirallaa!!

Aattelin et voisin kertoa aina sillon tä
llöin mun päivistä, ni tiedätte vähä et mitä puuhailen ja noin. Onko ihan tyhmä idis? Mut ihan sama,
mä aion kertoa kummiski! :)

Eilinen eli tiistai

Emännän kello soi 5:50 niinku yleensäkin,
mut nyt en jaksanu alkaa vielä riehumaan ku oli niin kamalan aikaista vaan raotin vähä silmää ja nukuin vielä hetken. Mut sit ku alkoi oleen kauheesti valoja päällä ja kaikkea meteliä, ni tossa kuuden jälkeen nousin ja venyttelin ja sit isäntä vei mut ulos aamutarpeille. Mulla oli kiire jo sisälle, koska nälkä alkoi kurnimaan pienen koiran suolistossa, mut sit isäntä sanoi et se syö eka ja mä saan sit kohta. No siinähän meni ikuisuus (toim. huom. 5 min.) ja aloin jo vähä kärsimättömäksi, mut sain sit lopulta aamuruoan. Se oli muroja ja semmosta superhyvää lihaa! Ruoan jälkeen mulla on tapana vähä riehua ja heitellä lelua ilmaan ja sit heittäytyä selälleen matolle pyörimään ja sen jälkeen yleensä huilin vielä hetken. Isännällä oli iltavuoro, joten se oli
mun kans kotona koko aamun.

Sit ku emäntä oli
hteny töihin, ni me tehtiin pieni korttelilenkki ja sit touhuttiin pihalla kaikkea isännän kans. Sit se kissakin tuli sinne pihalle ja arvatkaas, se joutui olemaan narussa ja mä olin vapaana. Kyllä sitä otti pattiin, mä näin sen!! ;) Me tehtiin mm. vähän puuhommia isännän kans eli se kanteli jotain halkoja paikasta toiseen (en kyl ihan tajua miks) ja mä sit myös avustin sitä kantamalla niitä suussani, mut mä kyl keksin niille paljo parempiakin paikkoja ku se sama kasa, johon isäntä niitä kantoi. Vähän ihme touhua noilla pomoilla välillä, mut kait sitä joku löytää ilon tommosestakin
harrastuksesta?!

Sit
mentiin ottaan vähä päikkäreitä sisälle (tai mä otin) ja isäntä koulutti mua. Sillä on semmosia superhyviä nameja et mä teen kyl mitä vaan ku tiedän saavani niitä!! Mä osaan jo mm. istua, antaa tassua, mennä maaten ja köllähtää, mut tota köllähdystä teen vaan sillo ku tiedän et on jotain tositosi
herkkua saatavilla!! ;) Sit tietty osaan sanat: tänne, ei, mennään, ei välitetä, nami, piimä jne.

Sen jä
lkeen isäntä alko tekeen itelleen jotain tosi hyvänhajuista ruokaa ja yritin sit sanoo et antais mullekin vähän, mut ei se antanu. Söi ite vaan kaikki vaikka yritin tehostaa tätä mun sanomaa heittelemällä isäntää pallolla, mut ei se varmaan tainnu tajuta ees sitä. Mentiin sit pienelle lenkille taas ja sit isäntä alkoi tekeen htöä töihin. Se sanoi et mä jään kissan kans kotiin, ni en sit yrittänytkään tunkea mukaan. JATKUU

sunnuntai 17. toukokuuta 2009

Hoidossa

Mä olin eilen hoidossa, mut siellä oli kivaa. Sain mm. semmosta hyvää lihaa siellä, sen nimi oli häränhäntä ja siinä on paljo syömistä. Mulla meni monta tuntia (toim. huom. ehkä noin ½ tuntia) ku jäystin sitä!! :) Noi pomot oli kuuntelemassa semmosta setää Hangossa. Sen nimi oli joku Pertti Vilander tai sellanen. Se tietää kuulemma koirista kaikenlaista. No, emmä sit tiiä et mitä se tietää ku en ite ollu kuuntelemassa, mut saa ny nähä aikooko ne alkaa soveltamaan jotain uusia oppeja muhun.

torstai 14. toukokuuta 2009

Europliisut

Mä oon nykyään ajan hengessä mukana. Kuulin eilen jotain juttua jostain Valtsusta ku emäntä selitti et Valtsu on ihan kakkaa tai jotain semmosta. Sit tietty heti kiinnostuin ku mä oon tykästyny erilaisiin kakkoihin (niinku voitte tuolta aikasemmin lukea), ni aattelin et jos tää Valtsun kakkakin ois hyvää. Mut sit mulle selvis et semmosesta toosasta tulee jotain jumputusta ja ääntä ja se on se Valtsun kakka. No voi hitto, ois heti selittäny et nyt on kyse jostain ihmeen europliisujutusta, ni en ois alunperinkään kiinnostunu. Ei pieniä koiria kiinnosta mitkään Valtsut tai jotku eurosysteemit vaan oikea kakka. ;D

keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Nenäliinoja ja Nainen

Tässon ollu pari ankeeta päivää ku emäntä on ollu flunssassa ja sit se on täällä niistelly ympäriinsä. Mut siinä on se hyvä puoli et nyt niitä nenäliinoja on ollu huomattavasti helpommin saatavilla ja oon onnistunu silppuamaan pari aika hyvään kuntoon!! ;D

Ja toi otsikon nainen-juttu viittaa siihen et mä oon nyt sit nainen isolla N:llä. Eli mulla on ekat juoksut menossa. No, emmä sitä ite ees oikeen tietäis, mut oon kuullu et noi pomot on puhunu semmosta ja kyllä mua kaikki hajut nyt hirveesti houkuttaa tuolla ulkona, mut muuten on kyllä ollu vähä semmonen löysä olo. Isäntäkin ihmetteli yks päivä ku mua sai suorastaan raahata eteenpäin lenkillä, mut hei, ei nyt aina voi huvittaa semmonen kävely, joskus tekee mieli vaan olla!! Eiks se oo iha normaalia?!

lauantai 9. toukokuuta 2009

Sarjassamme omituisia harrastuksia

Mulla on siis kaikenlaisia omituisia harrastuksia tai mieltymyksiä tai mitä ne nyt onkin. Mä tässä nyt havainnollistan kuvien kanssa näitä touhuja, mulla on Nuutti ollu mallina, mut se ei tienny tästä mitään. Ja siis mulle nää on kyl ihan tavallisia asioita, mut oon kuullu juttua et joku siis voi pitää näitä omituisina, joten tää on niinku omistettu niille tyypeille sit.

Mä tykkään leikkiä hammaslääkäriä. Tässä teen just tutkimusta Nuutin hampaiden tilanteesta. Voin kertoa et sillä on isot ja hienot hampaat, mut ei tietty niin hienot ku mulla!! :)
Sit viitaten näihin mun itämaisiin harrastuksiin, niin tässä on menossa tommonen buddhalainen mietintätauko. Me niinku tuijotetaan toisiamme ja katotaan et kumpi luovuttaa eka. Nuutti tietty luovutti!!
Tää on ehkä jonku mielestä jo pervoa, mut tykkään katella ku Nuutti pitää huolta kriittisistä paikoistaan!! ;D
Sit mä hämäsin Nuuttia ja sanoin et siellä puskassa on jotain mielenkiintosta. No, eihän siel oikeesti ollu, mut mä otin spurtin ja vetäsin karkuun, ku Nuutti tutki sitä puskaa. Ja kyl se sit lähti mun perään ku tajus mun jujutuksen!
Sit me oltiin semmosta piilopainia eli vähä painittiin ja sit yritin mennä Nuutin alle piiloon. Aika hyvin mä onnistuin vai mitä?! :)

sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Vappuvieraita

Eli niinku otsikosta voi arvata, ni Nuutti oli meillä vappuna! Jee!! Meillä oli tosi kivaa ja emäntä otti tommosen vappuvideon. Leikitään tossa semmosta poliisi ja rosvo-leikkiä (taas) ja mä yritän komentaa Nuuttia pysähtymään, mut ei se oikeen tottele. Ei mulla siis oikeesti oo noin kimeää ääntä, tossa oon vaan niin into piukassa et äänikin menee falsettiin!!! ;D