keskiviikko 31. joulukuuta 2008

Päivärutiinit osa 2

Pitikö mun kertoa lisää päivärutiineista...Ni, mä saan sit toisen ruoan tossa puolen päivän paikkeilla ja sen jälkeen on vuorossa taas ulkoilua. Välillä ne pitää mua remmissä ja välillä pihalla vapaana. Musta se remmi on aika tyhmä, siinä ei pääse vapaasti juoksemaan, mut kuulemma sitäkin täytyy opetella pitämään. No, mä oon yrittäny olla kiltisti siinä remmissä, ku tiiän et sit saa taas olla vapaana.

Meillä on semmonen alapiha, jossa on nurmikkoa ja siellä on tosi hyvää vetää spurttia. Sieltä löytyy maastakin kaikkea mielenkiintosta kuten erilaisia kiviä, oksia, lehtiä ja käpyjä, mut jostain syystä aina ku löydän jotain, ni noi pomot haluaa just ne samat kanssa ja tulee sit ottaan niitä mun suusta. En tajua, onks ne niin tyhmiä et ei ne ite löydä niitä et pitää sit muitten ottaa. Musta se on aika tyhmää, sillä kyllä siellä maassa ois vaikka kuinka paljo kaikkea et musta ois parempi et jokainen pitäis omansa, mitkä löytää eikä ottais toisten.


Yleensä mä vedän myös iltapäivätorkut ja sit mä saan kolmannen ruoan tossa neljän-viiden maissa. Sit käyn taas ulkona ja sen jälkeen mä yleensä kuritan sitä kumisiiliä ja hummeria taas ja joskus saan iltasella sellasen luun, jota nakerran. Se on tosi hyvää, mut vaikea siitä on saada mitään irti. Mut siis kyllä sen nuoleminenkin on ihan antoisaa.

Sit
mulle tulee yleensä iltapätkät tossa 8n-9n maissa et sillon täytyy taas tarkastaa se reitti ja vähä jahdata sitä kissaa. Sit mua alkaakin yleensä aika paljon ramasemaan, mut nukkua ei vielä voi, sillä mä saan iltaruoan ysin pintaan ja sit meen iltalenkille ja sit alanki jo suunnitteleen sitä nukkumista. Mä oon joskus vähä kiukkunen iltaisin ku väsyttää niin kovin ja sillon yritän pureskella emännän tai isännän sukkia. Ne ei yhtään tykkää siitä ja sit ne toruu mua, mut ku ne kääntää selkänsä, ni mä yritän uudestaan. Mua ei niin vällä lannisteta. Mut pakko se on jossain vaiheessa uskoa, sillä sit jos mä vielä jatkan ni ne sanoo ettei enää leiki mun kanssa enkä mä sellasta riskiä voi ottaa.

Tykkään
myös illalla olla noitten pomojen iltatouhuissa mukana. Esimerkiks musta on huippua istua ja tuijottaa ku emäntä harjaa hampaita. Se hammastahna haisee toooosi hyvälle. Oon yrittäny sanoa et antais mullekin sitä, mut ei se anna. Se ei kuulemma sovi koirille. No, mistä se sen voi tietää ku ei oo kokeiltu. Epäilen et se haluu pitää sen vaan itellään. Sit käyn vielä myöhäispisulla ulkona ja alan nukkumaan. Mun petihän on makkarin yhessä nurkassa ja mä nukun yleensä lapasen kanssa (tai sit sen hummerin). Et semmosta.

Huomenna laitan lisää kuvia! Oikein Hyvää Uutta Vuotta kaikille!! :)

Päivärutiinit osa 1

Mähän voisin kertoa teille mun normaaleista päivärutiineista tällä hetkellä, sopisko? No siis tietty ne riippuu vähä päivästä et onks jotain menoa tms. mut noin niinku perusasiat.

Mä herään viimeistään tossa 7n jälkeen, mut mieluummin jo aikasemmin ja jostain syystä kello (tai joku muu kovaääninen mölisijä) soi usein tossa 6n paikkeilla et sillon tietty mäkin sit nousen. Oon aina ihan innoissani, ku näen taas pitkän yön jälkeen emännän ja isännän. Erityisesti tykkään niitten paljaista varpaista. Ai vitsi, niitä on hyvä nakertaa, mut oon saanu kuulla vähä noottia, et ne ei tykkää siitä. En kyllä tajua miks, musta se on tosi kivaa!

Sit mä pääsenkin heti ulos ja sen jälkeen saan ruokaa. Mä kyllä voisin syödä ihan yölläkin yhen aterian, mutta kun yritin sillon alussa kertoa siitä, et mielelläni harrastaisin yösyömistä, ni vastaus oli aika tyly et nukutaan vaan. Siis eiks ne tajua et pieni koira tarvis myös öisin ruokaa?? No, mä oon nyt tottunu et en ees jaksa enää ehdotella sitä. Helpompi on nukkua koko yö ja vaiks uneksia broilerista.

Aamuruoan jälkeen pääsen uudestaan ulos ja sit onkin aamupätkien aika. Siis tää aamupätkä on isännän keksimä sana. Se kuulemma kuvaa sitä, kun saan sellasen hepulin, et juoksen ympäri kämppää ja kurisen ja urisen ja tapan kaikki vastaan tulevat lelut. Mut musta kuvaavampi sana ois aamurutiini, sillä täytyyhän se kovapäinen hummeri ( = pehmolelu) tappaa joka aamu ettei se karkaile ja täytyyhän mun tarkastaa, et mun reitti on vapaa. Se reitti on muuten sellanen kiva ympyrä, joka lähtee olkkarista ruokahuoneen kautta keittiöön ja sieltä sellasen kivan käytävän kautta eteiseen ja sieltä sohvan takaa (tai joskus jopa sohvan alta) ja sit keinutuolin alta ja sit sama uudestaan. :)

Sit mua alkaa jossain vaiheessa väsyttää ihan kauheesti, ni sit yleensä nukahdan just siihen paikkaan. Kerran vaistosin, ku se kissa tuli haisteleen mua ku nukuin, mut leikin vaan et oon unessa enkä kertonu mitään. Se nuuskutti mun selkää ja sit häippäs. En sit tiiä et haisinko pahalle vai jotain. Mut jotenkin se on ihme tyyppi. Tietty sitäkin pitää vähän jahdata, vaikka se on kuulemma kiellettyä. Mut nyt se on alkanu tekeenki sellasta et se ei enää juokse karkuun, vaan pysähtyy ja murisee mulle ja huitoo sillä tassullaan. Sillon mä kyllä näen parhaaksi osoittaa sille kunnioitusta ja oonkin pari kertaa heittäny selälleni et se näkee et oon oikeesti tosi kiltti. Emmä haluu siitä vihollista, ku se voi muuten alkaa härkkimään mua ku nukun.

Mut hei mullon kohta ruoka-aika ja nyt on niin paljo tekstiä et jatkan noista rutiineista myöhemmin...So long amigos.

tiistai 30. joulukuuta 2008

Kissa

Mähän oon siis aikasemminkin kertonut tosta kissasta, joka täällä asuu. Se on kyllä ihme tyyppi. Mä haluisin leikkiä sen kans ja yritän ja yritän kutsua sitä mukaan, mut ei se tuu. Se vaan istuu ja kyräilee ja nyt se on muutaman kerran huitassu mua tassulla päin näköä. Siis emmä sit tiiä, et onks se sen käsitys jostain leikistä, mut musta toi on kyllä aika ankeeta enkä suostu leikkimään tollasia et istua nökötetään vaan paikallaan ja huidotaan. Pitää olla menoa ja meininkiä!!

Paljo kivempaa on retuuttaa mun kumisiiliä, joka vinkuu hirveesti, kun tapan sitä tai sit vaikka heitellä palloa. Mut ei se lämpene ollenkaan tollasille. En tiiä et onks sillä joku vika vai onks se niin paksu?! No mut voin kertoa salaisuuden, et kyllä se liikkuu aika nopeesti, kun tarvis on, sillä oon muutaman kerran lähteny sen perään ja siitähän se ei tykkää yhtään. Sit se juoksee pikavauhtia turvaan sellaseen korkeaan systeemiin ja kyylää vaan sieltä. Oon kuullu sen hähättelevän mulle, vaikka emäntä väittää, et se on ihan kiltti. Kiero se on, sanon minä!!

Ni, ja yks vääryys vielä. Arvatkaa pääsenkö mä sänkyyn? No en enkä kuulemma tuu pääsemäänkään, mutta se kissa nukkuu kaikki yöt siellä. Siis onks toi reilua, kysyn vaan!!

maanantai 29. joulukuuta 2008

Joulu(kinkku)

Nii, tässä oli tosiaan joulu. Tutustuin mun ekaan koirakamuun ja leikittiin painin SM-kisoja. Mä luulen, et voitin, vaikka sitä ei ehkä tosta kuvasta huomaa?!
Luulen, et meistä tulee aika läheisiä, sillä Nuutin emäntä on mun emännän sisko, et kuuleman mukaan tollanen sukulaisuussuhde on melko läheinen. On mullakin 2 siskoa ja 1 veli, mutta ne meni muualla asumaan. En sit tiiä, et miksei nekin ois voinu tulla meille, mut toisaalta toi lihapulla (siis se kissa) vie aika paljon tilaa kyllä. Nii, mut siis Nuutti oli ihana. Se on justiinsa 1 vuotta täyttänyt vehnäterrieriuros ja tosi komea!!

Mutta asiaan, joulussa oli ehdottomasti parasta KINKKU, josta sain pienet maistiaiset. Ai vitsi, se oli hyvää. Alkaa heti erittymään nestettä suupieliin, ku ajattelenkin sitä. Mä voisin kyllä ottaa semmosen kokonaisen kinkun meille enkä kyllä jakais sitä kenellekään, vaan söisin ite aina ku mieli tekis. Tietääkö joku mistä niitä sais??

Ensimmäinen päivä uudessa kodissa

Olin kirjottanut muistiin jo aikaisemmin ensimmäisen päivän tapahtumat, joten julkaisen ne nyt tässä ennenku mennään jo tämän päivän asioihin!

Olin tavannu mun uudet isännät jo aikaisemmin, mutta 16.12.08 ne tuli hakemaan mua kotiin. Sain nukkua koko automatkan emännän sylissä ja siinä oli kyllä hyvä vetää sikeitä! Jotain mutinaa kuulin siitä, että käsi puutui, mutta ei mulla puutunut ainakaan. Vähän ennen kotia aloin heräilemään enkä meinannu enää pysyä paikallani.

Lopulta me tömähdettiin talon pihalle ja pääsin sisälle. Siellä oli vastassa joku lihavahko harmaa möykky. Se on kuulemma kissa, en sit tiiä mikä se sellanen on, mut koira se ei ole ainakaan. Vähän se haisteli mua ja sitten painui ikkunalaudalle. Taitaa olla jotenkin sisäänlämpenevä tyyppi?? Pääsin sit heti kakille ja pissille ulos ja sen jälkeen sain ruokaa. Vitsi, mulla olikin nälkä!!
Tutkin paikkoja ja totesin, että olkkarin lattialle on aika hyvää vetää toiset pisut. Pääsin taas ulos ja siellä oli kylmä. Tassut paleli ja oli muutenkin ankeeta. Yritin olla mahdollisimman surkea, että isäntä ois vienyt mut äkkiä takasin sisälle ja aika hyvin se tehoskin! ;)

Eipä siinä paljon muuta ehtinytkään sit ensimmäisen päivän aikana. Mulle oli hankittu leluja, joten niiltä piti tietty ottaa luulot pois ja tappaa yks epäilyttävän näköinen vessapaperirulla. Sain vielä toisen pienemmän ruoan ennen kun mentiin nukkumaan, joten kyllä tässä talossa ainakin toistaiseksi ainakin ruokaa saa ja sehän on hyvä, sillä mulla on pohjaton masu!!

Aloitus

Kuulin juttua et emäntä oli alkanut suunnittelemaan mulle blogia (en tiiä mikä se on, mut ei ainakaan kuulemma mitään syötävää) jo ennenku mä tulin kotiin. Joten nyt sit ton emännän avustuksella päätettiin tehdä suunnitelmasta totta. Siis enhän mä mitään tän blogin eteen aio tehdä, korkeintaan vähän jaan ajatuksiani noille pomoille, ni ne saa sit hoitaa tollaset tylsät kirjoitushommat.

Mut siis nyt tää on niinku virallisesti avattu et tervetuloa vaan kaikki!!!

Ai, pitäiskö mun jotenkin esitellä itteäni. No, oon Irade's Ässien Ässä, mutta tuttaville ja sukulaisille vaan Aida. Mut jos oot hankala, niin Irade's Ässien Ässä, kiitos! Oon syntynyt 20.10.2008 et aika uusi tässä maailmassa vielä, mutta kyllä mä jo kaikenlaista osaan ja tiedän. Voin kertoa niistä sit myöhemmin. ;) Tässä on mun passikuva:
Asun isännän (miespuolinen kuulemma) ja emännän (sen miespuolisen naispuolinen tyyppi) sekä kissan kanssa omakotitalossa Länsi-Uudellamaalla (siis mähän en näistä maantieteellisistä jutuista tiiä mitään enkä välitä, mut emäntä valaisi mua tän asian suhteen). Rodultani oon siis Borderterrieri, jos se tosta kuvasta ei vielä ole käynyt ilmi! Että tässä vähän perusfaktaa meikäläisestä! Kukas sä oot ja mitä teet mun blogissa?