maanantai 29. kesäkuuta 2009

Uutisia

Mähän olen siis sivistynyt koira ja seuraan ympäröivää maailmaa. Valitettavasti en osaa lukea (ainakaan vielä), mut pysyn kärryillä ku kuuntelen pomojen ja muitten ihmisten juttuja. Viime aikoina on kuuleman mukaan tapahtunu ainakin tämmösiä juttuja.

Joku Tsäkson on kuollu. En tiiä tyypistä sen enempää ku et se oli kova tanssimaan ja sit sillä oli jotenki omituinen perhe/suku. En sit tiiä millä lailla omituinen ku se ei selvinny.

Suomeen odotetaan jotain possutautia syksyllä, mut et sen ei pitäis olla kauheen vakava juttu. Siis en sit tiiä et mikä toi possutauti on et muuttaako se niinku ihmiset possuiks tai jotain semmosta. Mut siis jotku ihmisethän on jo possuja, et mitäköhän se sit niille tekee??hmm...

Joku lentokone tippu jokin aika sit ja ne ettii vieläkin jostain merestä semmosia mustia lootia. Mä epäilen et noissa lootissa on joku salaisuus tai jotain tosi hyviä nameja ku ne jaksaa vaan ettiä niitä.

Ihmiset tappalee jossain Iranissa tai semmosessa paikassa. Mulle ei oikeen selvinny syy tohon mut epäilen et ne ei saa tarpeeks ruokaa tai jotain, ni sit ku niille tulee nälkä ni ne alkaa hakkaamaan toisiaan. Nälkä kyl tekee kaikenlaista.

sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Viikonloppu

Mun viikonloppu on menny tämmösissä merkeissä:

Mites teijän on?

perjantai 26. kesäkuuta 2009

Kesä ja kärpäset

Mä voisin kertoa teille nyt mun mielipiteen kesästä ja tämmösistä ihanista ilmoista ku nyt on ollu. Oon kuullu et jotku on valittanut jotain ku niillä on ollu mukamas kuuma. No hei pahvit, jos Suomessa on muutamana päivänä vuodessa näin ihanan lämmintä, niin ei siitä paljo parane valittaa ku kuitenki tommosia ei-niin-kivoja ilmoja on sata kertaa enemmän. Muuttakaa pakastimeen siksi aikaa ku on lämmintä, niin sillä se ratkeaa!

Mut siis alotetaan positiivisilla asioilla. Kesä ja lämpö on tooosi kivaa, koska
- mä pääsen uimaan. Mä tykkään siitä tosi kovin!
-mulle heitetään frisbeetä ulkona. Se on mun uus lempileikki!
-pomojen jätskit sulaa tosi nopeesti, joten jos oon ovela (ja mähän oon), ni saatan vähä päästä nuolasemaan niitä! :)
-se kissa on paljo lepposampi näin lämpimällä eikä se sähisi mulle niin usein (mut senhän ymmärtää ku se on tommonen punkero, ni lämpö väsyttää sitä). ;D
-ulkona on kauheesti liikkeellä kaikkia pikku itikoita ja muita semmosia. Mä sit pyydystän ja syön niitä. Se on kivaa.
-ruoho on ihanan tuuheaa ja vihreää. Sitäkin mä syön välillä.
-pomot on hyvällä tuulella!

Sit niitä miinusasioita. Kesässä on tyhmää se, että
-autossa on vähä kuuma välillä. Meillä on kyl ilmastointi, mut ennenku se ehtii vaikuttaa, ni joskus tulee vähä hiki kainaloon.
-en tykkää kävellä pitkiä lenkkejä aurinkoisella säällä, ku edelleen alkaa kauheesti hikoiluttaa.
-välillä janottaa aika kovin.

Mut siinä ne nyt olikin sit et kumpia oli enemmän, häh? ;)

keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Uimassa

Tänään oli ihanan lämmin päivä! Heti ku emäntä tuli töistä, ni pakattiin eväitä mukaan ja mulle oli semmonen herkkuluu ja lähettiin rannalle. Se ei siis oo mikään yleinen uimaranta vaan semmonen "metsäranta", mut siel on tosi kivaa. Tässä on muutama kuva...

Siis onks sulla joku kamera siellä vai ehkä syötävää??
Uimassa kepin perässä. :)
Oonko vähä söpö?? ;)

tiistai 23. kesäkuuta 2009

Suomen nähtävyyksiä

Oon saanu varmaa tietoa et tätä blogia lukee muutki ku Suomessa asuvat, ni mä aattelin et voisin vähä kertoa Suomen nähtävyyksistä sen verran ku mä nyt niistä tiedän ja mulla on omakohtasta kokemusta.

Ekanakin Sibeliuspuisto joka on Helsingissä (ja se Helsinki on niinku Suomen pääkaupunki). Oon ollu siellä muutamankin kerran hengailemassa, mut nyt ku olin viimeeks tossa reilu viikko sit, ni siellä oli kauheesti porukkaa. Siellähän on siis semmonen tötsä, jota noi ihmiset käy kattomassa. Mä en niinku tajua mikä juttu se tötterö siellä on, mut ehkä mun ei tarviikaan. Kuiteski oon pari kertaa vetäny kakatkin sinne puistoon ku siellä on jotenki semmonen hyvä ilmapiiri et suoli toimii! :D (Toim. huom. kakat korjattiin pussiin!)

Kuiteski viimeeks siis ku olin siellä ni sinne tuotiin ihan bussilastilla porukkaa. Useampi bussi pysähty sinne. En sit tiiä et mitä tyyppejä ne sinne toi, mut epäilen et ne oli jotain semmosia laitoshoidokkeja, joita tuotiin sinne puistoon vähä ulkoilutettavaksi. Miks muuten jotku tulis oikeen porukalla ja vielä bussilla sinne?! En tajuu. Kuiteski jos haluaa nähä hoidokkeja, ni kantsii mennä sinne puistoon tai jos on suoliongelmia, mut emmä sitä muuten suosittelis.

No sit oon käyny Tampereen Hervannassa. Se olikin ihan oma lukunsa sit. No joo, ihan kiva paikka varmaan, mut siellä oli kauheen korkeita taloja ja sit en nähny yhtään muita elukoita siellä, tarkotan niinku lintuja tai jotain ku oon tottunu et tossa meijän pihalla on koko ajan lintuja ja muita semmosia ötököitä. Pääsin myös siellä ekaa kertaa hissiin ja se olikin vähä erikoinen juttu. Ensin menin semmoseen koppiin pomojen kans ja sit se vähä niinku liikku ja yhtäkkiä sillai tömähti ja sit me oltiinki ihan eri paikassa ku mistä lähettiin liikkeelle. Niin, tota hissiä voin kyllä suositella, se oli ihan kiva et kantsii sen takia mennä sinne Hervantaan! :)

Sit oon käyny Espoossa. Mähän oon niinku kotosin sieltä eli mun äiti asuu vieläkin siellä. Mut se Espoo oli vähä ankee. No joo, siel on moniakin paikkoja, oon käyny Leppävaarassa ja se oli ihan kiva, mut sit se Kauklahti (vai mikä lie) oli vähä omituista seutua. Siellä oli vaan semmosia teollisuusrakennuksia ja muuta enkä mä sillai niistä välitä. Et ei kantsi kyl mennä tonne Espooseen. Se oli huonoin paikka näistä kolmesta.

maanantai 22. kesäkuuta 2009

Juhannus

Mulla oli tosi kiva juhannus, toivottavasti myös teillä oli?! Meillä oli tietty vieraita ja sit olin ite vieraissa. Arvatkaa kenet tapasin? No, tietty Nuutin!! :) Me ollaan niinku bestiksiä nykysin. Tässä on muutama kuva meijän jussista!

Ensin me otettiin vähä matsia ku tavattiin.
Sen jälkeen yritin mennä Nuuttia piiloon Tuijan alle, mut se löysi mut heti...
Sit oltiin semmosta ota kiinni jos saat -leikkiä. :)
Sit piti pitää vähä hengähdystaukoa ku Nuuttia alko väsyttämään...
Pakotin Nuutin leikkimään piilosta mun kans. Mulla oli tosi hyvä piilo, mut sit se löysi mut.
Sit lopuks saatiin molemmat omat häränhännät ja syötiin niitä ihan onnessaan. Meillä oli vähä niinku kilpailu et kumpi on syöny eka omansa. No, Nuutti voitti sen.

maanantai 15. kesäkuuta 2009

Lempiruokia/-herkkuja

Aattelin et ku ilmakin on niin surkea, ni voisin kertoa teille mun lempiruuista/-herkuista. Mikäs lämmittää sen paremmin ku ajatus potrasta kyljyksestä tai rasvanen kana?! ;D Ei sillä, en oo kyljystä vielä koskaan saanut. Kanaa oon maistanut, mut ei se mitään semmosta rasvasta ollu, vaan hyvinkin mietoa ja vähärasvasen olosta.

Mut siis tykkään mm. sonninsudista. Se ei varmaan oo kellekään mitään uutta?! Eilen sain viimeeks yhen ja voi vitsi se oli hyvää. Söin se ihan kokonaan ja sit ku nällytin sitä viimestä pientä palaa suussa, ni emäntä tuli ottaan sen pois multa etten tukehtuis siihen tai jotain. Ihan niinku mä nyt aikoisin kuolla sonnin penis mun suussa!!

Tykkään myös ihan kohtalaisesti niistä kuivamuroista mitä syön, mut jos nyt suoraan sanotaan, ni ennemmin söisin vaan lihaa ja kaikkea muuta hyvää, mut kyllä ne murotkin menee paremman puutteessa.

Sit tykkään kauheesti riisistä ja lihasta. Mikä liha vaan menee, kaikki käy mulle!! Ja sit jos siinä on vielä mukana vähä kermaviiliä, ni NAMSKIS.

Saan usein jälkiruuaksi piimää, sekin on tosi hyvää!! Mä suorastaan rakastan piimää.

Sit häränhäntä on harvinaista herkkua, mut sitäkin ihanampaa. Mä voisin järsiä monta tuntia sitä häntää, mut yleensä ei anneta ku korkeintaan tunti-pari maksimissaan.

Tykkään lisäks tietty kaikista pikkuherkuista ja nameista, joita piilotetaan ni etsin niitä tai joilla mua aina välillä palkitaan ku oon ollu kiltti pieni koira! ;)

lauantai 13. kesäkuuta 2009

Kuulumisia

Moikka kaikki ja shortsit ku oon ollu vähä kiireinen! Tai siis mun sihteeri eli emäntä on ollu kiireinen, ni siks ei oo tullu päivityksiä. No, nyt tilanne korjaantuu taas. Kattokaas ku eka emäntä oli reissussa. Se oli täällä:
Kuka tietää mistä toi kuva on??

Ja sit ku se tuli ni se oli koko viikon kipeä ku se sai jonku vatsataudin. Ja sit mäkin sain elämäni ekan ripulin, ni sit me vaan maattiin emännän kans sohvalla ja katottiin elokuvia. Tai siis emäntä katto, mä lähinnä nukuin. Kuiteski nyt alkaa elämä voittamaan kaikin puolin, ni on taas energiaa. Mä olin siis isännän ja kissan kans kotona ku emäntä vaan huiteli jossain muualla. Oli mulla Nuutti kyl seurana, sillä se oli täällä hoidossa, ku emäntä kerran oli sen Nuutin emännän kans siellä jossain. Meillä oli kivaa niinku aina ja juhannuksena näen Nuutin taas, jee!! :)

Ei tässä oo ny mitään muuta erikoista tapahtunu, ni vielä muutama kuva viime ajoilta.

Rentoutumista
Rannalla peuhaamista
Uimassa

tiistai 2. kesäkuuta 2009

Laiskottelua

Mulla on ollu tänään oikea löhöilypäivä, mut se tuli tosiaan tarpeeseen ku on ollu niin hektistä aikaa tässä. Nuutti oli koko viikonlopun täällä ja sit eilen kävin Nuutin luona Helsingissä. Viime perjantaina me käytiin uimassakin. Tai Nuutti on vähä semmonen vesikammonen, ni se vaan kahlaili, mut mä porskutin menemään kepin perässä ku mikäkin delfiini! Uiminen on tosi kivaa, mut sit meinaa tulla kylmä, ku oon siellä liian kauan. Sit emännän piti kuivata mua pyyhkeellä, mut sit ku se oli kuivannu mut, ni tietty ryntäsin vielä uudestaan veteen! :) Valitettavasti kuvia ei oo ku emäntä oli taas nii pöhkö ja unohti kameran kotiin.