torstai 30. huhtikuuta 2009

Lenkki kuvattuna

Glada vappen alla!! :D Mun sihteeri on ollu vähä kiireinen, ni nyt tulee vasta tää mun lupaama kuvasarja siitä meijän lenkistä viime viikonloppuna.

Tässä isäntä lukee jotain toooosi mielenkiintosta kylttiä ja mua alko jo vähä kyllästyttään tää koko valokuvaushomma, ni aloin nakertaan sellasta keppiä.
Tämmönen maisema oli siinä meijän reitin varrella, siis se meijän reitti kulki tätä joen vartta pitkin.
Sit siellä olikin yhtäkkiä tosi matalalla oleva aurinko. Mä kyl oon luullu et se möllykkä on taivaalla, mut näköjään se voi olla puussakin...
Ja matka jatkuu...Tää on musta tosi kiva lenkki ja täällon kivat maisematkin! Kattokaa ku mä astelen ylväästi! :)
Sit nähtiin tämmönen lätäkkö. Mä epäilen et jotku kamut on tehny jonku pilan ja käyny vetään ripulit tonne!! Mitä te luulette?!
Meitä vastaan tuli inkkareiden sotamerkit tai muut sellaset et tää on oikeesti aika vaarallista seutua, kantsii liikkua täällä ainoastaan mun seurassa, ni mä suojelen inkkareita ja ripuloitsijoita vastaan!!
Sit meitä vastaan tuli tosi iso oja, kierrettiin se isännän kans ku muuten ois pitäny uida yli.
Otin vähä mutakylpyä kepin kans. Oon kuullu juttua et mutakylpy kaunistaa tyttöjä, joten piti kokeilla.
Sit vastaan tuli uskomattoman kauniita kukkia, wautsi wau!
Lisää jokimaisemia. Olis tehny mieli mennä uimaan tonne, mut pomot sano et en saa et se vesi on kuulemma niin kakkasta. En sit tiiä kuka sinnekin on kakannu, oisko se sama tyyppi, joka veti ne ripulit sinne lätäkköön?!
Matkan varrella oli myös autiotalo. En sit tiiä et miksei tuolla asu enää ketään, sillä se oli kivan näkönen talo ja ihan mukavalla paikallakin.
Sit tuli vastaan karmaiseva boa!!! Mut sit selviskin et ei se olekaan mikään käärme vaan joku putken pätkä, onneks!! Muuten se ois voinu vaiks kuristaa mut.
Meinattiin myös kiivetä Mount Everestille, mut ei sit jaksettu ku ei tullu eväitä mukaan. Mut tossa se on.
Kattokaa ku oon kaunis. Se mutakylpy kyl teki poikaa!!
Sit tuli tämmösiä maisemia eteen. Tossa oikealla on yks koulu ja siinä joku mummo polkee kauheeta vauhtia. Se ehkä pelästy ku näki mun tulevan.
Sain melkeen sydärin ku piippu meinas kaatua päälle. Kattokaa ny, onks toi vähä vinossa?! Ihme touhua. Kukahan tonkin on rakentanut?!
"Meidän kylän" keskustassa isännän kanssa.
Mahtava puu ja bongaa linssilude!!
Nähtiin myös huipputaidetta lenkillä. Tän kirjoittajalla/kirjoittajilla on ollu niinku tosissaan sanomaa tässä hommassa!!?
Sit maisemaa sillalta matkalla kotiinpäin.
Vastaan tuli vieläki yhet talonrauniot. Tuolla asuu nyt kaikkia ötököitä ja muita öttiäisiä.
Onko tähän hyvä lopettaa?! ;D

sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Metsälenkillä ja muuta mukavaa

Käytiin kiertämässä tänään semmonen järvi. Siellä oli tosi kiva kävellä, mä tykkään kauheesti olla metsässä!! Nähtiin siellä mm. rantakäärme ja sammakko ja jotain lintuja. Siis emmä noita tunnistanu, mut emäntä kilju ihan sairaasti ku meinasin astua sen käärmeen päälle ja sit isäntä sano et kato, sammakko ja sit jotain kuikkia tai muita semmosia meni siellä järvellä.

Ja sit arvatkaas, isäntä meni uimaan! Emäntä oli niin mamero et se vaan katto siellä rannassa.
Sit munkin piti tietty mennä vähä tutkimaan sitä vettä ku siellä oli niin kivan näköstä.
Ja sit totesin et pakkohan sinne on myös pienen koira pulahtaa, mut sit isäntä oli hidas kameran kanssa eikä siitä oo kuvaa. Mut tässä on kuva ku kirmaan sieltä vedestä ylös. Vitsi oli kiva uida!! :)

lauantai 25. huhtikuuta 2009

Tuholainen?

Ilma senkun paranee! Mulla kyllä tulee vähän kuuma tuolla auringossa, mutta kait siihen tottuu. Tänään ku olin lenkillä, ni annoin emännälle tehtäväksi vähä kuvata sitä meijän reissua, ni ehkä huomenna näette sit kuvien kanssa meijän lenkin. Oon vähä kuullu juttua et ens viikolla vois päästä kahlailemaan johonki järvelle, jos tämmöset lämpimät säät jatkuu ja isäntä puhui jotain talviturkin kastamisesta. En sit tiiä et mitä se tarkotti ku ei sillä mun mielestä mitään turkkia oo, mut saa ny nähä.

Otsikko viittaa sit siihen, et ku emäntä tuli eilen kotiin ja olin ollu täällä yksin pari tuntia, ni olin muka tehny jotain tuholaistöitä. No, emmä semmosesta tiiä mitään. Mä vaan löysin yhen hyvänhajuisen pahvipaketin tuolta saunan lauteilta ja vähä tutkin sitä olkkarin lattialla. Onks se sit muka jotain tuholaishommaa vai??

perjantai 24. huhtikuuta 2009

Kevät

Jee, kevät on tullu. Täällä on tosi lämmintä tänään ainakin mun mielestä, sillä nyt on lämpimin päivä (tähän mennessä siis) mitä koskaan oon elänyt!! Wohoo!! Kesähuoneessa on kiva katella maisemia ja ohikulkevia tyyppejä kissan kans:

Ja tosta kuvasta näette mun turkkiakin sit ku se on nyt ihan erivärinen!! Emäntä väitti tossa, että muistutan kuulemma irlanninterrieriä, jos ei päätä kato. No en kyl muistuta, mä oon borderi!! ;D

sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Kampaajalla

Kävin eilen kampaajalla eli siellä kotikotona, mistä lähdin maailmalle. Näin vaan äitiä vilahdukselta ku se oli vähä äkäsellä tuulella. Mut sit mun veli tuli sinne ja me leikittiin ja meillä oli tosi kivaa!! :) Isännällä oli vaan semmonen ruppanen kamera mukana, ni ei oo kunnon kuvia, mut tässä on yks todiste siitä et me ollaan aika samannäkösiä velipojan kans! (Mähän oon sit toi mihin sininen nuoli osoittaa!!)

Sit mä sain kesäkarvan eli mut nypittiin melkeen kaljuksi! Oon kuulemma ihan erivärinen nyt ja se kissakaan ei meinannu tuntea mua ku tulin eilen kotiin!

perjantai 17. huhtikuuta 2009

Erikoiskykyjä

Mä voisin kertoa teille muutaman asian, johon oon erikoistunut. Numero 1 on talouspaperin silppuaminen. Mä onnistun löytämään talouspaperin melkeen mistä vaan, vaikka emäntä yrittää niitä multa piilottaa. Mm. eilen kaivoin sen laukusta yhden. Sit ku saan sen paperin tassuihini, niin alotan sen järjestelmällisen silppuamisen. Lopputuloksena se paperi on noin miljoonassa pienessä palassa ja pomot aina huudahtaa sit ilosta, kun ne näkee sen! :)

Numero 2 onkin se, joka täällä on jo aikaisemminkin mainittu, eli erilaisten kakkojen maistelu. Eilen taas ku olin lenkillä noitten pomojen kans, ni siellä tuli vastaan hevosen ja jonku muun kakkaa. Mä haistan ne hyvät kakat jo kaukaa ja sit oon supernopea ottamaan ne suuhuni ennenku mua ehditään kieltämään. Joskus isäntä yrittää kaivella mun suusta niitä pois, mut oon ottanut oravista mallia ja jemmaan ne sit tonne poskiin ja nielasen sit sopivan paikan tullen.

Numero 3 on ruoan kerjääminen. Tää tietty riippuu vähä henkilöstä, mut yleensä riittää et istuu siinä vieressä ja tapittaa sillai söpön näköisesti ja sit ehkä nousee siihen jalkaa vasten ja vähä tassulla silittää. Johan alkaa jääkaapin ovi raottua. No, okei noi pomot on vähä kovempi pala tässä suhteessa, sillä kotona en saa koskaan esim. ruokapöydästä mitään, mikä on musta kyllä tosi epäreilua. Mut tiiän et emäntä on se hövelimpi tyyppi et ku sitä vähä pyörittää, ni kyllä sieltä yleensä joku namupala irtoaa ennemmin tai myöhemmin ja mullahan on aikaa odottaa! :D

sunnuntai 12. huhtikuuta 2009

Pääsiäinen

Mulla on ollu ihan kiva pääsiäinen. En oo kyllä mitään munia saanu, mut muuten ihan OK. Meillä kävi jotain ihme tyyppejä eilen oven takana parikin kertaa, mut emäntä ei avannu ovea niille, vaiks yritin ilmoittaa et ovikello soi. Se vaan sano et ei siel oo mitään. No, kylhän mä nyt kuulin et siellä oli jotain. Kuulin sit jälkeenpäin ku noi pomot puhu et siellä oli jotain ihme noitia. En tiiä mitä ne on, mut oisin voinu kyllä ottaa selvää, jos oltais annettu!!

Eilen pääsin taas metsäänkin. Mä tykkään kauheesti metsistä! Siel on kaikkea uutta kivaa ja siellä on hirveesti erilaista kakkaa, jota on hyvä salaa vähä napostella. Eilen näin (ja maistoin, mut älkää kertoko eteenpäin ;D ) ainakin jäniksen, peuran ja sit jonku muun kakkapipanoita. Oli hyvää!! Noi pomot on vaan vähä nihkeitä tätä mun maisteluharrastusta kohtaan, mut en mä sit tiiä et miten se eroaa esim. jostain juustojen maistelusta?! Ei siinä, voisin mä niitäkin maistella, jos annettais. Mulle kelpaa kaikki syötävä. En oo silleen yhtään nirso! :)

tiistai 7. huhtikuuta 2009

Ruokaa, pieni koira huokaa ;)

Tapasin eilen taas mun kamun Nuutin. Meillä oli tosi kivaa niinku yleensäkin, mut sit illalla kotona mua yritettiin huijata raskaalla kädellä. Siis kuvitelkaa ny, yleensä mä saan ruoan eli niitten nappuloitten kans aina jotain herkkua, mut eilen ku tultiin kotiin ja oli iltaruoan aika, ni ei ollu tarjolla muuta ku kuivaa nappulaa. Siis aika törkeetä vai mitä sanotte? Pieni koira ei saa raskaan päivän jälkeen muuta ku semmosta kuivaa ruokaa. No, mä vähä haistelin ja muutaman papanan söin ja sit aattelin testata et josko irtois jotain muuta, ni jätin ne siihen.

Mut arvatkaas tuliko muuta?! No ei. Isäntä vaan sano et nyt ei tipu muuta, mut en mä uskonu vielä sillonkaan. Mut sit kaikki meni nukkuun, ni mun oli pakko nöyrtyä ja uskoa tää asia ja menin sit syömään ne loput ja sit menin itekin nukkumaan. Mut en sit tiiä et oliks tää joku testi vai mikä juttu?! Mut luulen et siitä ei ainakaan tapaa tuu, sillä tänään aamulla täällä oli niin hyvät tuoksut ettei mitään rajaa...Isäntä meinaan keitti kieltä mulle. Njam Njam. Kohta mä saan ruokaa!! ;D

lauantai 4. huhtikuuta 2009

Merellinen ympäristö

Käytiin tässä päivänä eräänä tutustumassa vähän yhteen merenrantaan. Siellä oli tosi kivaa hiekkaa, mä tykkäsin kauheesti möyriä siinä ,mut sit emäntä sanoi et rajoita vähän. No, emmä kyl rajoittanut! ;) Mulla oli koko naamakin sit hiekassa ku vähä tongin sieltä kaikkia juttuja esiin.
Tässä on toinen kuva ku mä vahdin rannalle päin ettei hait ja muut mustekalat tuu ja hyökkää!

keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Hyvänolon spurtti

Tässä on vielä yks video teille näytille. Emäntä sen salakuvas eilen ku tultiin lenkiltä kotiin. Mulla on kattokaas tapana saada aina kauhea hepuli ku pääsen sisälle. Lenkin jälkeen on aina niin hyvä olo et tekee mieli vähä spurtata! Älkää välittäkö tosta linssiluteesta, meinaan siis isännästä. Se yritti väkisin tulla mukaan ja sit sieltä kuuluu jotain emännän höpinöitäkin. Ihme tyyppejä ku yrittää pilata toisen videon. Ni, ja kattokaa ku mulla on kivoja leluja, joita oon levittäny ympäri kämppää ja noi matot on kans tosi kiva rytätä!! :)

Iltalenkki

Mun on pakko tulla nyt kertomaan teille mun iltalenkistä ku se oli niin kiva. Eka tapasin semmosen berninpaimenkoiran. Sekin oli ihan pieni vielä, siis iältään tarkotan, se painoi noin 40 kg et 35 kiloa enempi ku mä!! Mut ei se ollu ku mua kuukauden vanhempi. Eka vähä ujostelin ku se oli niin iso poika, sen tassukin oli mun pään kokonen (toim. huom. ei nyt ihan)!! ;D Mut sit me vähä kirmailtiin siinä tiellä ja sit vähä haukahdin sille, ni se vastas ja hitsit sillä oli komea ääni. Emäntä sit sanoi et mun ääni oli ihan ruikku sen äänen rinnalla. Emmä nyt tiiä et oliks toi kauheen reilu kommentti, mut niin se sano!

Sit näin kääpiösnautserin. Sekin oli poika ja vaan 9 kk. Sen kans leikin aika kauan ku se oli tosi kiva ja ymmärsi heti miten pitää leikkiä! Kaikki koirat ei tunnu tajuuvan tota leikkimistä. Just niinku toi berninpaimenkoirakin. Ei se oikeen snaijannu miten haluun leikkiä, mut ehkä se oli niin iso ja siks semmonen vähä jähmeä tyyppi.